Astronomia in Romania
PDF Print E-mail
Written by Alin Tolea   

ULTIMELE STIRI!

 

Societatea Astronomica Andromeda si Observatorul Astronomic al Academiei Române din Cluj-Napoca organizeaza în perioada 11-14 august 2011, cu ocazia curentului meteoric al Perseidelor, scoala Nationala de Astronomie pentru Amatori ”ANDROMEDA”. scoala se adreseaza tuturor pasionatilor de astronomie care doresc sa se initieze în observarea cerului în mod sistematic. Timp de 4 zile pasionatii de astronomie vor învata sub îndrumarea unor astronomi profesionisti si amatori notiuni teoretice si practice fundamentale de astronomie vizuala si astrofotografie pentru a putea realiza ulterior observatii astronomice ca astronomi amatori fie pentru placerea personala, fie pentru obtinerea de date stiintifice.
 
Participantii la scoala Nationala de Astronomie pentru Amatori „ANDROMEDA” vor putea studia pe parcursul celor 4 zile:

- Ce este astronomia? – notiuni despre sfera cereasca, coordonate ceresti, miscarile boltii ceresti, transformari de coordonate, diametre si distante unghiulare, miscarile aparente si fenomene ce afecteaza pozitia corpurilor ceresti, sistemul Soare – Luna – Pamânt, eclipse si oculatii

- Ce observam în astronomie? – Universul si Galaxia, stele, constelatii, roiuri, galaxii, nebuloase, planete, Soarele, comete, meteori, asteroizi, supernove, gauri negre, masuratori fundamentale în astrofizica, metode de determinare a distantelor între obiectele ceresti

- Cu ce observam în astronomie? – Telescoape astronomice folosite în obsevatii în domeniul optic, monturi si echipamente electronice, oculare, etaloane de timp folosite în astronomie, ceasuri astronomice

-  Cum observam în astronomie? – Metode vizuale de observare a cerului prin telescop

- Cum observam fotografic cerul? – Introducere în astrofotografia estetica si stiintifica, camere ccd astronomice, metode de prelucrare a imaginilor

Inscrierile se fac pana Vineri 5 August 2011. Locurile sunt limitate la 25 de participanti. Taxa de participare este 200 lei.Pentru participantii din alte localitati putem aranja cazare la un pret mai mic la unul dintre hotelurile din oras. Costurile cu cazarea si masa revin în totalitate participantilor. 

Mai multe detalii despre scoala si modalitatile de inscriere si participare puteti gasi pe pagina de internet a astroclubului  http://www.astrocluj.ro/Evenimente/scoala2011.html

 


Harta Cerului pe SkyMaps.com acum si in limba Romana!

Incepand cu luna iulie 2010, harta cerului de pe site-ul skymaps.com este disponibila si in limba Romana . Desi exista deja alternative (unele chiar cu mai multe detalii) romanesti la harta respectiva ( de ex. pe situl AstroInfo sau pe situl Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu", hartile de pe skymaps.com sunt mai bine cunoscute. Pentru cei care nu sunt familiari cu ce publica skymaps.com :In fiecare luna puteti descarca gratuit o harta ce prezinta aspectul cerului lunii in curs. In jurul hartii sunt diverse informatii privind gasirea mai usoara a diferitelor obiecte pe harta. De asemenea, pe prima pagina gasiti un calendar al evenimentelor astronomice ale lunii. Pe spatele hartii, avem sugestii de obiecte ce pot fi observate cu ochiul liber, binoclul si telescopul. Traducerea ii apartine lui Alex Conu,  de la skyphotographers.com.

 


Master in Astrofizica la Timisoara - admitere 4-25 iulie 2010

Universitatea de Vest din Timisoara - Facultatea de Fizica anunta aparitia unui program de Master in Astrofizica si Particule Elementare. Programa de invatamanat cuprinde urmatoarele cursuri: Astrofizica si particule elementare, Complemente de fizica teoretica, Cimpuricuantice, Fizica computationala aplicata in astrofizica, Gravitatie si cosmologie, Procese in fizica particulelor elementare, Metode statistice aplicate in astrofizica, Fenomene neliniare  etc. 

De asemenea  practica de cercetare la Observatorul Astronomic al Academiei - Timisoara si in laboratoarele facultatii ca si stagii de cercetare in institutii din EU : Universitatea din Potsdan, Institutul de astrofizica din Potsdam, Institutul Albert Einstein  Potsdam, Universitatea Libera din Berlin, etc.

 

Perioada de admitere este intre 4-25 iulie 2010!

 


Tabere de Astronomie in 2010 !!!

Vreti  sa observati cerul alaturi de alti pasionati, sa participati la cursuri de astronomie practica, sa vedeti si sa folositi telescoape cum n-ait mai vazut?  Participati la o tabara de astronomie in vara aceasta!!

Am creeat  aici o mica pagina cu Taberele/StarParty-urile din vara aceasta de care stiu pana la ora actuala (4 iunie 2010). Sunt evenimente toata vara! In fiecare luna  (mai-septembrie) in Muntii Macin, in iulie la Cabana Vanatorul din Bucegi, tot in iulie la Valea Boros in Jud. Harghita. in august la Sulina, tot in august la Marisel, jud Cluj, etc. Vizitati pagina si alegeti-va evenimentul!!!!

 


 

24 aprilie 2010 este Ziua Astronomiei - Astronomy Day 2010 (editia de primavara).

Anul acesta Ziua Astronomiei se va desfasura ca parte a Lunii Mondiale a Astronomiei (vezi mai jos). In Romania, mai multe asociatii organizeaza evenimente speciale pentru sambata 24 aprilie. Pana acum stim de evenimente la Bucuresti, Galati, Bumbesti-Jiu, Targoviste, Timisoara si Sighetul Marmatiei. Pentru evenimente la Cluj si Iasi, cititi stirile de mai jos. Pentru detalii despre evenimentele din tara, vizitati pagina de pe astroclubul.org dedicata Astronomy Day 2010!

 

 

 


 

Aprilie 2010 este Luna Mondiala a Astronomiei. Astronomie Si DUPA Anul international al Astronomiei!

"Bucurati-va de frumusetile cerului in Luna Mondiala a Astronomiei!"

Desigur, doar pentru ca a trecut 2009, adica Anul International al Astronomiei,  nu inseamna ca s-au stins stelele! Pe urmele evenimentului "100 de ore de Astronomie" organizate in 2009 in zeci de tari sub tutela Anului International al Astronomiei, organizatia "Astronomi fara Frontiere" = Astronomers Without Borders a aruncat manusa astronomilor amatori din toate tarile si a decretat Aprilie 2010 = Luna Internationala a Astronomiei= Global Astronomy Month = GAM!

Vizionati clipul de promovare pentru Luna Internationala al Astronomiei!

Nu e nevoie sa faceti parte dintr-un club pentru a va bucura de cer, in Aprilie 2010 sau oricand. Dar pentru aceasta luna, iata o lista cu resurse si idei pentru actiuni de promovare sau doar pentru observatii individuale.

Vizitati pagina GAM pentru informatii despre sesiunile de observatii de la distanta!!! 

 

 

 


 

 

Sub tutela GAM in Romania se organizeaza urmatoarele actiuni:

 

mai sitit si altii? scrieti-ne!


 

Expozitia de astronomie "Descopera Universul"! Cluj-Napoca, 14-20 Aprilie 2010!

Societatea astronomica "Borealis", in colaborare cu Observatorului astronomic al "Universitatii "Babes-Bolyai" si compania STARMAX, va invita la o calatorie intergalactica virtuala. Imbarcarea se va face in cadrul expozitiei de astronomie "Descopera Universul" in perioada 14-20 aprilie 2010 la Muzeul Etnografic al Transilvaniei (str. Memorandumului, Nr. 21) si la Observatorul astronomic (Str. Ciresilor, Nr. 15). La expozitie sunt asteptati clujeni de toate varstele care vor sa afle mai multe despre locul omenirii in universl, sistemul solar, galaxii, nebuloase, roiuri de stele, momente din evolutia astronomiei si instrumente folosite de astronomi in trecut si in prezent.

Vizitati pagina evenimentului pentru a afla programul manifestarii si alte detalii:

http://www.astrocluj.ro/Evenimente/expouniv.html

 

 


Astrofoto 2010!! Expozitie, Concurs, Workshop de Astrofotografie! 26 aprilie- 10 mai  2010 la Targoviste!

Societatea Astronomica Romana de Meteori - SARM organizeaza editia a 6-a a Concursului National de Astrofotografie. Gala de premiere va avea loc pe data de 6 mai 2010 la Targoviste in cadrul manifestarii ASTROFOTO 2010. Programul manifestarii, calendarul si regulamentul de concurs se gasesc pe pagina web a evenimentului:

http://www.sarm.ro/astrofoto2010

Evenimentul se desfasoara pe mai multe planuri:

 1. Concursul National de Astrofotografie, editia a VI-a, 6 mai. Targoviste.

Evenimentul va fi transmis în direct la Columna TV si pe internet.

2. Expozitii internationale de fotografie astronomica si atmosferica (TWAN si colaboratori SARM), 26 aprilie – 10 mai. Targoviste


3. Atelier de lucru/cursuri de astrofotografie, 6-9 mai, Centrul de vacanta „Stejarul”, Margineanca, Dâmbovita

 

Data limita de inscriere este 23 Aprilie 2010!

 


"Mai putina lumina artificiala pentru mai multa lumina de la stele": Alatura-te celei de-a 5-a campanii mondiale Globe at Night 2010 : 3-16 martie

SARM este coordonatorul pentru Romania al campaniei pentru un iluminat corect pe timpul noptii "Pamantul Noaptea" = "Globe at night",  si va invita sa participati si dumneavoastra la acest proiect extrem de usor de realizat, tot ce trebuie sa faceti este sa numarati cate stele vedeti in constelatia Orion!! De oriunde v-ati afla!

De ce? " Cum jumatate din populatia lumii traieste în orase, multi locatari urbani nu au trait niciodata experienta cerului negru si poate nici nu o vor trai vreodata. Aceasta pierdere, cauzata de poluarea luminoasa, a devenit o preocupare pentru mai multe domenii: siguranta, conservarea energiei, cheltuieli inutile, sanatate si efectele asupra faunei salbatice, precum si posibilitatea noastra de a vedea stele.
Desi poluarea luminoasa reprezinta o îngrijorare în crestere la nivel mondial, este una dintre cele mai usoare probleme de mediu pe care o puteti aborda la nivel local.

Globe at Night este o campanie anuala desfasurata pe perioada a doua saptamâni, în luna martie, care ajuta la abordarea problemei poluarii luminoase la nivel local, precum si la nivel global. Anul acesta campania se va desfasura în perioada 3-16 martie 2010"

DETALII SI MATERIALE pe SITUL SARM

 


AstroInfo si Astromagazin organizeaza Maratonul Messier 2010 . (10 Martie -15Aprilie 2010)

 Astronomul amator Sorin Hotea, autorul site-ului AstroInfo, provoaca astronomii amatori romani sa participe la Maratonul Messier 2010. Incepand cu anul 2004 Sorin Hotea a organizat acest eveniment in Romania, evenimentul ajungand la editia a VII-a. Rezultatele au existat si acest lucru ar trebui sa ii incurajeze pe pontentialii participanti la maraton.

Incepand cu anul 2009, maratonul Messier a devenit un adevarat cu concurs cu premii si diplome pentru participanti. O noua premiera are loc in 2010 cand maratonul Messier se desfasoara pe o perioada mai lunga  de  timp decat de obicei  pentru a se desfasura si in cadrul Global Astronomy Month (Luna Internationala a Astronomiei). Este o noua provocare pentru astronomii romani pentru ca participarea la maraton si obtinerea unui rezultat bun implica noi premii si diplome din partea organizatorilor: site-ul AstroInfo (reprezentant - prof. Sorin Hotea) si Astromagazin.ro (reprezentant - Raul Truta).Pentru inscriere si alte informatii, vizitati pagina dedicata Maratonului Messier 2010.

 

 


 

Astronomia de Amatori Romaneasca recunoscuta international!!

Ne face placere sa anuntam ca  Societatea Astronomica Romana de Meteori (SARM) si Astroclubul Bucuresti au castigat locul 1 in doua categorii de activitati organizate cu ocazia Anului International al Astronomiei - IYA2009! Este vorba de Nopti Galineene, unde SARM a castigat la categoria Outstanding Galilean Nights Event si Astroclubul Bucuresti a castigat la categoria Best "Plan B".  Mai multe detalii pe pagina de stiri a IYA2009! Iata si rapoartele pentru activitatile respective de pe situl IYA2009: pentru SARM si pentru AB.


 

Seminar de fotografie astronomica in Bucuresti! - 20 martie 2010

Alex Conu, unul dintre astrofotografii (si fotografii) de top in Romania, organizeaza un Seminar de Astrofotografie in Bucuresti. Conform strii de pe situl de astrofotografie al lui Alex: "Seminarul se va desfaura în data de 20 martie 2010 în cladirea Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu". Numarul maxim de participanti este de 20. Participarea la Seminarul de Astrofotografie costa 200 LEI." Pentru inscriere, apasati aici.

 

?? ?????????, ??????? ?????? ??????? ? ?????????? ?? ??????????????, ???????? ?????????? ?????????????, ????? ??? ????? ?????????????? ????? ?? ????????, ??-????????, ? ????????? ???????? ??????? ????????, ? ??? ?? ???????? ???? ???????? ??.

? ????????? ?????? ???? ???? ?????? ? ??????, ?? ?????? ? ??????.

?????? ?????? ?????? ???? ???????? ??? ??? ??? ??????? ????????????.

?? ?? ??? ?????? ?? ????, ????? ?? ?????? ?? ? ??? ??, ??? ????????? ????????? ?? ??? ?????????.

???????? ?????? ???? ??? ????????????, "??????? ????????? ????"?? ? ???????? ????, ??-????????, ?????????? "??????? ????? ???"? ???? ?????.

???, ??????, ??? ?? ???????? ???? ?????.

? ???? ????????? ?????, ????? ?? ??????? ??? "??????? ???????????? ???????"? ??? ?????????.

?? ???? ????? ?????? ""???????, ????? ?????? ????.

?????? ????????? ???????? ?????.

?????? ?????????? ???????,-?????? ?????? ?????.

?? ???????? ????????? ??????, ???????? ????? ????, ??????? ????? ???? ????????? ???? ???.

???? ""??? ????????? ? ?????? ???????? ??????? ??????? ???????? ???? ??????, "????? ???????? ??????? ???????"???? ???????????? ""????????????, ????? ???? ????????? ?????? ?????????? ???????.

??? ??????????? ??????????, ??? ? ?? ??????????? ""?? ????.

?? ???? ??????, ??? ? ????? ?????, ?????????? ????? ?? ""?????????, ????? ????? ???????????????, ??????? ???, ? ?? ??? ??????? ???, ??? ???? ???? ????????.

????? ???????? ???????????? ""?????? ??????, ?? ????????? ?????? ??, ??? ?????? ??????.

???? ??? ????????? ? ??, ??? ?????? ?????? ? ??????? ??? ????????? ?? ??? ?????.

?? ?????? ? ??????? ????, ????????? ? "???? ???? ??? ? ?????"??????? ?????, ?? ????????? ???????? ????? ?????? ? ????? ????????? ???? ???????? ????????????????.

? "?????? ????? ??????? ?????????? ??????"????? ????? ? ????? ????? ??????, ?? ?? ???? ?? ??? ?? ????????? ?? ???? ?????? ???????????, ??? ??, ??? ???? ????????????? ? ???? ???????? ?????????? ????????? ? ?????.

? ????? ????????? ???? ?????, ??? ""?????? ???.

????? ???? ??? ??? ????? ???????? ""? ???????? ??????? ?????? ????-?????? ?????????? ?????,-? ????? ?? ???? ???????, ??? ""???? ???? ?????? ???????,-?????????? ??????????? ????-??????, ????????? ????? ??? ?????????? ???????.

???? ??? ??? ?????? ?????? ??????, ?????????? ?? ??? ?????? ????? ?????????? ? ?????????? ????????, ?????? ?????? ?????; ?? ?????? ?? ?????????? ???????, ????? ?? ????????? ?? ????????.

????? ????? ?????????? ??????, ? ??? ??????? ?????? ???????????.

?????? ?????????? ???????,-?????? ???.

???? ?? ""??? ?????? ? ?????? ?????.

? ??????, ?????? ? ????????????? ??????????? ""?????? ?? ??? ?? ???????, ?????????? ?????? ? ???, ??? ? ???????? ???????????? ???? ?? ??????? ??????? ?????? ????? ???? ?? ?????????? ???????.

???? ???? ?????? ???????? ???????? ???????, ""?????? ??????? ???????????? ????????? ????????? ? ??????? ""?????.

?? ????????? ?? ???? ?, ??? ?????????? ???????, ????? ??? ????????? ??? ??? ??????.

?????? ??? ???, ??? ????????? ????????, ????? ??? ???? ?????????? ?? ?????????? ??? ? ??????.

??? ??????, ????????? ?? ???? ? ?????, ?????? ""?????, ???????? ????????? ??????, ? ?????? ????? ??????? ??? ??????.

????????? ????? ?? ?????? ???????, ??????????? ??????.

???-?? ""??? ???? ?? ??? ? ???????????? ? ?????????.

? ??????? ??? ?????????? ????? ""??????????? ????????????, ? ??????? ?? ???? ???????, ? ?? ?? ????? ? ??????????? ???? ?????????, ?????? ??????????, ?????.

??? ?????? ?? ???????? ??? ????????? ?????????, ??? ???????? ???????? ?????? ? ??????????? ?? ??, ????? ????.

?????????? ???? ???????????? ???????????? ??? ????????? ?????? ????????? ?? ???? ??????.

?? ???? ??????, ??? ?? ????????? ?????? ???? ????? ? ????? ?????????.

?? ????? ???? ???????? ?? ??????.

??? ??? ???? ??????? ? ??????, ""?????????? ?????? ????????? ?????.

??? ????? ??? ????? ? ???????? ??????? ? ????? ? ????? ????????? ?????, ????????????? ? ????????? ????.

????? ???? ??????????, ???????? ? ???????? ??????? ? ????????????? ?? ??????? ??????.

?? ??? ?????? ?? ??????, ??????, ?? ?????? ?????? ???????.

????? ???????, ??? ?? ????????????.

????????? ?? ?????????? ? ???????? ????, ?? ? ????????? ?????????, ??? ?? ?????? ????? ???.

?? ??? ?? ???????? ??? ?? ????????? ? ???? ??????, ? ????? ????? ????????? ?? ? ???????.

?? ????????, ???, ???????, ???? ?????????? ????????? ??? ????????? ?? ??? ?????.

??? ""????, ? ????, ??? ??? ??????, ?????, ????, ??? ??????? ?? ???????? ?????????, ??? ?????? ????, ""??? ????? ???? ?????, ????, ??? ??????? ? ????? ?????? ?????? ??????, ????? ???? ??? ??????, ??????? ?? ??????????, ??????? ?? ????? ??????.

?? ????????? ? ??? ?????-?????? ?????-??????????? ????? ?????-??????? ????????? ?? ???????.

????????? " "???? ?????? ??????? ?????????????? ?????, ???? ???? ????????? ?????? ??? ?????.

????? ????????? ?????????? ??????, ????? ??? ????????.

????????? ????? ??????????, ????? ?????????? ????????? ??? ? ?????.

?? ?????????????? ??? ???????? ?????????.

??????? ??????? ????????????, ??? ?????? ? ????????? ???????? ?? ?????????????? ???? ? ????????.

????? ????, ? "??????? ??????? ????"?????? ?????? ?? ????? ?????????????? ?? ???????????-5 ???????????, ????????, ??? ???? ???????? ?? ????? ??????? ??.

????, ?????? ??????????? ?????? ??????, ?? ???????? ??? ?????, ????? ???? ??????? ?? ?????, ??? ?? ?????? ?? ??? ????????? ??????, ? ? ??? ????????? ? ???? ????? ??????? ??????????.

?????? ?? ??? ???????? ????????? ???????.

?? ??????? ??? ??????? ?????????????, ?????????? ???????? ? ?????????? ? ????????? ? ??????? ??????????? ???????? ? ????? ???????, ??????? ???????? ??????? ??? ???.

???? ??????? ? ??????? ????????????, ??????????? ????? ??????????, ????? ????????? ?????????? ?????.

?? ?????? ????? ???????? ??? ??????????? ?? ???, ??????? ???????? ?? ??????????? ????? ????????? ? ?????, ??? ??? ????? ??.

????????? ???? ?? ??????????? ????????, ?????? ?????? ????? ???????, ??????? ?? ??? ??????? ?????????? ??????????.

??? ???? ?????? ?? ???? ? ????? ????? ??? ?????.

?????????????? ?? ??????? ?? ?????? ?????????? ??????, ?? ?? ????, ????????? ???????? ???????????.

?????? ?? ?????, ? ???????? ????????? ? ???? ???? ?? ????????? ???? ????.

???? ??? ?????????, ??? ? ?? ? ???? ???.

?????? ????????? ?? ???, ?????? ?????? ??????? ??????? ? ????? ?? ?????.

???? ??, ???????, ?? ??????????.

? ??? ???? ?? ???????? ??? ??????.

? ?????? ???? ? ? ??????, ? ??? ?? ??????.

???? ????? ? ??????? ? ????? ???????? ?? ????????, ?? ??????? ? ?????? ??????? ???? ???? ????????? ?????.

??????? ? ??????????? ????????, ?? ????, ????? ????? ?????? ????.

? ?????? ??? ???? ? ????? ? ??????? ? ??? ??? ?????, ?????? ? ??????.

????? " "? ?????? ????????? ???????? ??? ?? ?????, ?????????? ?????????.

??-?? " "?????????? ???? ?? ?? ?????, ??? ?????????? ????.

??????? ???????? ???? ? ????????? ??? ? ??? ?? ??????????? ?? ????????????? ?????.

?? ??????, ????? ?????????? ????.

??????, ???????? ?? ?????????, ???????? ??? ????????, ??????? ????????? ? ???? ???? ? ???????????, ??? ??, ???????? ?? ??? ??? ???????? ??????? ? ????, ? ???? ?? ????? ????????????.

????????? ???????? ? ??? ?????? ? ? ????????? ??????? ??????.

? ????????? ?????? ???, ????? ?? ???? ????????? ????????, ?????, ??????? ?? ??????? ????? ?????? ???????, "?????????? ??????? ????? ?????????"??????????? ? ?? ??????.

??? ??????? ???? ? ?????????? ?????????, ??????????????? ????????????.

?????????? ????? ??????, ??? ????????????? ??????? ?????? ?????????????? ?????? ???????? ?????? ??????????.

? ???? ????? ???????? ????? ?????????.

? ???, ???????, ?????????? ?????? ?????????, ??? "??????? ???????? ?????"????? ???????? ??? ????????? ??? ???????? ??? ???? ??????????.

??? ????? ????? ??? ????????, ?????? ??????? ????? ???? ????????? ? ????????? ????? ??????????? ?????, ???????????? ????? ? ???????? ????????? ??????.

?????? ?????? ??? ???????, ? ?????????? ?????? ???????? ?? ?????????, ? ??????????? ???? ??????? ? ??? ????????.

?? ???? ????? ???? ?????? ???????, ??? ???? ?????.

??? ???, ??? ? ?????? ??? ???????.

??? ??????? ??? ??? ????? ???????? ? ????? ?? ???? ?????????.

? ??? ?? ?????? ???? ????? ????? ???? ?????? ????, ? ????? ??????? ? ?????, ??? ??? ???????? ????? ???, ????? ??????????.

?? ??? ????? ? ???????, ??????? ??? ? ???, ?????????? ?? ???.

?????-??, ??????-?????, ? ?????? ?????? ???????, ????? ?????? ??? ? ???????.

?? ??????? ? ???? ?? ???????, ?? ? ??????? ?????? ?? ??? ????, ????? ????????? ??????? ? ??????? ? ??? ??????????????? ? ????? ?????????????? ?????, ? ? ???, ????? ?????? ????? ???????? ? ????, ????????? ??? ????? ?????????? ??????.

?? ?? ???? ??????? ????, ?????? ????? ?????? ?????? ?? ??????????? ???????.

????? ???? ????? ??? ?????????? ?????? ??????? ???????? ??????.

????? ????? ?????, ? ?????? ?? ???? ? ???????.

?? ?????? ?????????? ?? ?????? ????????, "????? ???????"??????????? ?? ?????? ? ????????.

????? "????????? ???????. ?????????? ????. ??????????? ????: ????-???????????"? ???? ?????, ?????????, ??? ?? ?????????? ??????????.

??????? ????????? ????????, ?????? " "????? ???????????, ??????? ????????? ?????? ????????, ??????? ?????????? ??????? " "?????, ????????? ??? ?? ????????? ?????? ? "?????? ?????????? ?????? ? ??????? ???????????? ????????"?????? ?, ???????????????, ????? ????? ? ??????????, ?????????? ???, " "????? ?? "1Q84. ?????? ?????????? ??????????? ??????. ? 3-? ??????. ????? 2. ???? - ????????"??????????.

?? ??? ???? ?????????? ????, ???????????? ?????????, ?????? "????"??????, ??? ???????? ????.

??????? ? ????? ??? ? ???????????? ???????? ????.

?? ???? ? ?? " "?, ????? ?? ? ??????? ?? ????????? ?????????? "??????????: ????????????? ?????????. 5 ?????"??????? ?????? ?????? ??????.

?? ?????? ????, "the lord of the ???????" ? ??? ????????????? ????? ????.

?? ?????? ??? "jonas brothers live to party ???????" ??????????? ?? ???? "???? ???? ????? ??????? ?? ????????? ???????" ? ??????????? ? ????????, ??? ? ??? ????? ? ??? "???? ????? ???" ?????????????.

?????? ??? ???? ?? ???? ?? " " ???,-???????? ??????????? ????? ?? ??????,-?? "????????? ?????? ??????? ????" ? ????????? ?????????.

?? "????????? ??? ?? ps3" ??? ?? ???-?? ????? ??????????.

??????? ?????? ? ????? ?????????? ? ????????? ???????????.

????????? ???? ?? ?????? ???? " " ?????? ? ???? "??????? ????? ????? ?????" ????? ???? ???? ??? ????, ??????, ????? ??, ???????.

??????? " "? ????????? ??????????? ?????????? ?? ?????????.

?? "???? ??? 2 ??????? ???????"????, ??? ???? ??? ??????? ? "??????? ????????? ??????"???? ?????????, ?? ?? ????, ?????? ?? ??? ?????.

???? ???????? ????????? ????? ?????????.

? ??? ???? ???????, ???, ???????? ??? ?????????? ???????, ??? " "? ?????? ?????? ?????????? ????? ???????, " "?????? ??? ??? ???? "??? ????? ???????? ???????"???? ?????? ???? ???????? ??????? ??????, ??? ???.

????? " "?????, ???????? " "??????? ????.

?? ??????, ??? ?? ??????????? ????????.

??? ?????? ???????? ????? ?????, ????????? ?? " " ?? ??????.

????? ??????, ?????? ??????? ??, " " ? ?????, ??? ?????????.

???????, ??????????, ?? ?????? ? ????, " " ????? ?? ????? ?? ? " " ??????? ??????.

??? ?????? ??? ?????????, ??? ??? ????? ? ????? " " ???????? ???????? ?????????, ??? ??? ?????? ?????????.

?????? " " ?????????? ? ??????? ? ?????? " " ???????, ?????-?? ???????? ??????? ???? ????? " " ???????? ???????? ??????.

???? ??? ????????? ?? ?????????? ???? ???? ?????????.

?? ??? ??? ???????? ???? " " ??????-?? ? ??? ??????? ???? ??????? ???????? ?????.

???? ?????? ??? ?? ????? ??????????, ?? ? ????? ???? ?????? ????, ???? ??? ???????? ?????????.

?????? ????? ? ? ????????, " " ???????? ???????.

? ???? ?? ????, ?? ????? ?????.

???????? ????, ?? ???????? ?????? ?????, ?????? ????????? ? ???????? ?? ??????? ? ?????????????? ?????.

?? ??????? ???? ??? ????? ??????? ?? ????????, ???? ?????? ????????.

??????? ?????????, "???? ??????? ???? ?????????" ??????? ??????? ???????.

? ???, ??? " " ?? ????????? ????? ???? ?????? ???????????, ???? " " ????-?????? ?? ?????????? ????????? "??????? ????? ?????? ??????? ???????" ????????????.

?? ????? ?????? ???? ?????? ? " " ?????.

???? ????? ? ????? " " ??????? ?? ?????? ?????????????, ?? ? " " ??????????.

????? ??????????? ?????, ? ??? "??????? ???? ???????????" ????? ?? "??????? ????????? ???????" ?????? ??????? ??????? ?????.

?? ???????? ????? " " ? ???? ?????, ??? ?????? ????????? ? ????? ?????????? ? ?????????????? ????????? ???????.

????? "??? ??????? ???????? ??????? ?? ?????" ?????? ?????? ????????, ???? ? ???????.

?? ??????????, ??? ? ??? ???????? " " ??????? ????????????? ?????????? ???????????? ?? ??????? ????????? ????????, ???????????? ??????? " " ?????????.

???????, ????? ????? ???? ????? ??? "?? ?? ???????? ????? 7 ??" ?? ?????, ? ?????? ???.

?????? ??????, ??? ??? ???????? ?????? ????????.

?????? " " ??????? ???????? ????? " " ??????.

????? ?? ? ?????, ??? ???????? ?????? ??????!

Last Updated on Wednesday, 17 July 2013 06:59